دكترمحمدحسين ظريفيان، مديركل پژوهشهاي اسلامي سازمان صدا و سيما در حاشيه بازديد از پنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب دين و سيزدهمين نمايشگاه كتاب استان قم گفت: برگزاري همزمان نمايشگاه بينالمللي كتاب دين و سيزدهمين نمايشگاه كتاب استان قم موجب شده است كه مراجعه كنندگان بتوانند هم به كتابهاي تخصصي و هم به كتابهاي عمومي دسترسي داشته باشند و اين مسئله بسيار مهم و ارزشمند است.
وي افزود: حضور ناشراني از كشورهاي اسلامي در نمايشگاه كتاب دين ظرفيت و فرصت بسيار خوبي براي پژوهشگران است تا با آخرين آثار و كتابهاي منتشر شده در حوزه دين آشنا شوند و كتابهاي مورد نياز خود را خريداري كنند.
مدير كل پژوهشهاي اسلامي سازمان صدا و سيما با تأكيد بر ضرورت توجه به كتب الكترونيكي و نشر ديجيتال خاطرنشان كرد: امروزه فضاي مجازي وارد زندگي بسياري از مردم شده است و به همين دليل ناشران و متوليان چاپ و انتشار كشور بايد به نشر الكترونيك بيش از پيش توجه داشته باشند.
وي با اشاره به كاهش سرانه مطالعه در كشور ادامه داد: نويسندگان و ناشران در توليد و انتشار كتاب بايد نيازهاي روز جامعه و ذائقه مخاطبان را مدنظر قرار دهند؛ امروز به واسطه فضاي مجازي، مخاطبان به گزيدهخواني علاقه دارند و مطالب طولاني جذابيتي براي مخاطبان ندارد.
ظريفيان با بيان اينكه ارتباط مردم با كتاب تنها نبايد به زمان برگزاري نمايشگاههاي كتاب محدود شود گفت: توسط مسؤولان برگزاري نمايشگاه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بايد تدبيري انديشيده شود تا مخاطبان همواره با ناشران و كتاب ارتباط داشته باشند، چراكه ارتباط مستمر با كتاب تاثير بسيار زيادي در نهادينه كردن فرهنگ كتابخواني دارد و بدون ترديد استفاده از پيامرسانهاي موجود ميتواند در برقراري اين ارتباط موثر باشد.
به گزارش روابط عمومي ادارهكل پژوهشهاي اسلامي رسانه، اين مركز با 500 عنوان كتاب در زمينههاي مختلفي چون دين و رسانه، زندگينامه علما، اهلبيت(ع)، سبك زندگي، جنگ نرم، آئين برنامهسازي و كتابهايي با موضوع سال در اين نمايشگاه حضور داشت.
در سيزدهمين نمايشگاه كتاب استان قم و پنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب، ناشران كتابهاي تخصصي و عمومي، كودك و نوجوان، دانشگاهي، كمك آموزشي و نيز برخي از ناشران كشورهاي عربي و اسلامي چون لبنان، اردن، سوريه، عراق، عربستان و تركيه حضور داشتند.
علاوه بر اداره كل پژوهش هاي اسلامي رسانه، ديگر مراكز پژوهشي از قبيل پژوهشكده باقرالعلوم، پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي، پژوهشگاه قران و حديث، پژوهشكده شوراي نگهبان و پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي در اين بخش به ارائه آثار و دستاوردهاي پژوهشي خود پرداختند.